Mūsu izpratnē tas ir deserts. Un tulkojumā no franču valodas mazas burciņas. Tātad ķirbju mazās burciņas jeb vienkārši – deserts.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 glāze 3,5% piena
- 1/2 glāzes salda krējuma
- 1/2 glāzes ķirbja biezeņa
- 1/3 glāzes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes maltu smaržīgo piparu
- 6 ēdamkarotes nesālīta sviesta
- 2 ēdamkarotes lazdu riekstu
Pagatavošana
Katliņā lej pienu un saldo krējumu, pievieno ķirbja biezeni, cukuru, vaniļas cukuru un maltus smaržīgos piparus. Visu uzvāra uz nelielas uguns, pievieno sviestu un ar putojamo slotiņu iekuļ šķidrumā. Masu salej mazos porciju trauciņos vai burciņās.
Trauciņus liek ledusskapī uz 2 stundām, lai krēms sastingst. Pirms pasniegšanas apgrauzdē lazdu riekstus un rupji sasmalcina. Sasmalcinātos lazdu riekstus pārkaisa pāri krēmam.