Viegls augļu deserts, kas labi noderēs atslodzei starpsvētku periodā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 nektarīni
  • 170 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • 200 ml sarkanvīna
  • sula no puscitrona
  • 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana

Nektarīnus blanšē – aplej ar verdošu ūdeni. Novelk miziņu, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu.

Vīnam pieber cukuru, pielej ūdeni, citrona sulu, pieliek kanēļa standziņu un vāra aptuveni 10 minūtes. Maisījumam pievieno nektarīnus un turpina vārīt uz lēnas uguns kādas 5 minūtes. Atdzesē, neizņemot no šķidruma.

Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.