Šis saldēdiens prasīs laika ieguldījumu, taču rezultātā taps skaists deserts svētku galdam

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g auzu pārslu
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura

Putukrējumam

  • 0,5 l saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura

Dzērveņu biezenim

  • 300 g dzērveņu
  • 200 g cukura
  • 200 g smiltsērkšķu
  • 100 g cukura
  • kartupeļu ciete
  • 2 mango
  • 300 g valriekstu

Pagatavošana

Uz pannas izkausē sviestu, uzber auzu pārslas un iemaisa cukuru. Visu apcep, līdz cukurs izkusis un pārslas kļūst zeltainas. Ļauj atdzist.

Uzvāra smiltsērkšķu ķīseli (ja traucē kauliņi, ogas izberž caur sietu), pievienojot cieti, lai tas nebūtu pavisam šķidrs. Liek dzesēties.

Dzērvenes sablendē ar cukuru. Mango sagriež nelielos gabaliņos.

Sakuļ putukrējumu. Tajā iemaisa auzu pārslas, iecilā mango gabaliņus, valriekstus (nedaudz riekstu atstāj dekorēšanai). 

Trauciņos kārtām liek dzērvenes, tad putukrējuma/pārslu/mango/riekstu maisījumu, tad smiltsērkšķu ķīseli un atkal putukrējuma/pārslu/mango/riekstu maisījumu.

Dekorē ar ogām, riekstiem un piparmētras lapiņām. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.