Šis saldēdiens prasīs laika ieguldījumu, taču rezultātā taps skaists deserts svētku galdam
Sastāvdaļas
- 300 g auzu pārslu
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
Putukrējumam
- 0,5 l saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
Dzērveņu biezenim
- 300 g dzērveņu
- 200 g cukura
- 200 g smiltsērkšķu
- 100 g cukura
- kartupeļu ciete
- 2 mango
- 300 g valriekstu
Pagatavošana
Uz pannas izkausē sviestu, uzber auzu pārslas un iemaisa cukuru. Visu apcep, līdz cukurs izkusis un pārslas kļūst zeltainas. Ļauj atdzist.
Uzvāra smiltsērkšķu ķīseli (ja traucē kauliņi, ogas izberž caur sietu), pievienojot cieti, lai tas nebūtu pavisam šķidrs. Liek dzesēties.
Dzērvenes sablendē ar cukuru. Mango sagriež nelielos gabaliņos.
Sakuļ putukrējumu. Tajā iemaisa auzu pārslas, iecilā mango gabaliņus, valriekstus (nedaudz riekstu atstāj dekorēšanai).
Trauciņos kārtām liek dzērvenes, tad putukrējuma/pārslu/mango/riekstu maisījumu, tad smiltsērkšķu ķīseli un atkal putukrējuma/pārslu/mango/riekstu maisījumu.
Dekorē ar ogām, riekstiem un piparmētras lapiņām.