Atjaunojamās enerģijas uzņēmums "Green Genius" saules elektrostacijās Latvijā un Lietuvā investēs kopumā 179 miljonus eiro, tostarp saules elektrostacijas izveidē Latvijā kompānija plāno investēt 109 miljonus eiro.

Reklāma

Latvijā uzņēmums netālu no Jēkabpils uzstādīs elektrostaciju ar 120,8 megavatu jaudu, savukārt Lietuvā saules elektrostacija taps Šeduvas apkārtnē, un tās jauda būs 78 megavati. Abu elektrostaciju būvniecību plānots sākt līdz 2024. gada vidum. Jēkabpils tuvumā iecerētais saules enerģijas parks būs 153 hektāru platībā.

Plānots, ka jaunās saules elektrostacijas Latvijā un Lietuvā darbību sāks 2025. gadā un saražoto elektroenerģiju piegādās biznesa sektoram. Abas saules elektrostacijas gadā saražos 245 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas, pēc kompānijas aplēsēm, būtu pietiekams daudzums gandrīz 82 000 mājsaimniecību.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.