AS "APF Holdings", kuras grupā ietilpst putnkopības un olu ražošanas uzņēmums SIA "Alūksnes putnu ferma" un jaunputnu audzēšanas uzņēmums SIA "Preiļu putni", akciju cena sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) būs 6,81 eiro, informē kompānijas pārstāvji.

Reklāma

Latvijas Bankas publiskotā informācija liecina, ka "APF Holdings" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospekts apstiprināts trešdien, 4. oktobrī. 

Prospekts paredz, ka parakstīties uz akcijām varēs no 2023. gada 13. oktobra līdz 30. oktobrim.

Kompānija piedāvās kopumā 1 027 930 akciju ar tiesībām palielināt akciju skaitu vēl par 103 000. Minimālais ieguldījums ir viena akcija. 

Gadījumā, ja pieprasījums pārsniegs piedāvājumu, akcijas investoriem varēs piešķirt mazākā apmērā, nekā tie  parakstījušies. "APF Holdings" akcijas publiskajā piedāvājumā būs iespēja iegādāties investoriem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Parakstīties uz akcijām varēs ar jebkuras bankas, kura piedāvā vērtspapīru darījumus, starpniecību, tostarp visu Latvijas un Baltijas lielāko banku internetbankās. 

"APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs norāda, ka uzņēmums vēlas piesaistīt maksimāli daudz gan institucionālos investorus, gan privātpersonas.

Plānots, ka "APF Holdings" akcijas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North" tiks iekļautas šogad 3. novembrī vai īsi pēc tam.

Ar IPO palīdzību "APF Holdings" plāno piesaistīt septiņus miljonus eiro, kas sniegs iespēju būtiski paplašināt darbības mērogu un līdz 2025.gadam palielināt ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk kā dubultot ieņēmumus no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022. gadā līdz pat 25 miljoniem 2025. gadā.

Ar IPO investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildu jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tas ļaus palielināt ražoto olu daudzumu no 115 miljoniem gadā līdz 180 miljoniem gadā, bet dējējvistu skaitu palielināt līdz 665 000. Papildus tam "APF Holdings" plāno sākt arī olu pārstrādi, ražošanu papildinot ar jaunām iekārtām.

Saistībā ar plānoto IPO "APF Holdings" finanšu jautājumos konsultē "Signet Bank", bet juridiskajos jautājumos zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Jau vēstīts, ka kompānija "APF Holdings" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,7 miljoni eiro. Uzņēmumu grupā ietilpst putnkopības un olu ražošanas uzņēmums "Alūksnes putnu ferma", vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "APF Trading", putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniedzējs SIA "Oluksne", gāzes un organiskā mēslojuma ražotājs SIA "APF Energy", kā arī putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmums SIA "Preiļu putni".

"APF Holdings" lielākais akcionārs ir Adamovičs.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.