Miso zupa ir japāņu tradicionālais ēdiens – veselīga un garšība, bet, kas ir pats interesantākais, to var ēst jebkurā diennakts laikā, kad vien sakārojas – vienalga, vai ir brokastu, pusdienu vai vakariņu laiks. Bet varbūt sakārojas naksniņas?

Reklāma

2 porcijām

  • 2 paciņas miso pastas
  • 1 Āzijas kāposts pak choi
  • 60 g tofu siera
  • 10 garneļu
  • 1 laims
  • zaļumi pēc izvēles

Pagatavo miso zupas buljonu: uzvāra ūdeni un pievieno miso pastu (uz paciņas norādīts, cik daudz ūdens nepieciešams). Tad pievieno garneles un vāra 1 minūti.

Sagriež pakčoju un pievieno buljonam. Zupu lej šķīvjos, iedrupina tofu sieru un pirms pasniegšanas pievieno svaigi spiestu laima sulu. Nobeigumā uzbārsta sīki sagrieztus zaļumus.

Ja gribas pikantāku miso zupu, pievieno sakapātu ķiploka daiviņu un svaigu čili.