Plakana, ar blīvu tumši pelēku plēvi pārklātā bebra aste ir viena no delikatesēm, kuru pagatavot nemaz nav tik grūti.

Reklāma

Pelēko un cieto virsādu var noņemt itin viegli. Aste jāiegremdē uz vienu minūti vārošā ūdenī, āda jāpiepaceļ ar naža galu, jānovelk. Ja aste ir svaiga vai glabāta cieši aizvērtā maisiņā saldētavā, to būs viegli notīrīt. Ja aste ir apkaltusi… labāk izmantot gāzes degli, lai nosvilinātu pelēko pārklājumu.

Bebra astei izņem kaulu. Sanāk divas vienādas pusītes.

Kad tas ir izdarīts, asti noskalo un uz griežamā dēlīša ar medību nazi izņem kaulu. Virtuves nazis varētu būt par mīkstu, lai efektīvi pārgrieztu biezo, zvīņaino ādu, kas slēpj zem sevis blīvos taukus.

Jāsagriež pusotru divus centimetrus biezos gabaliņos. Jo vecāks bebrs, jo plānāki gabaliņi vajadzīgi.

Kad kauls ir izņemts, asti sagriež nelielos gabaliņos, apber ar sāli un garšvielām un cep uz pannas zem vāka. Ik pa brīdi apmaisot, gabaliņi jāapcepina no visām pusēm. Pēc minūtēm 15 jāpievieno saspiesti ķiploki un sagriezti sīpoli. Pēc tam asti gatavo vēl minūtes desmit. Un viss! Jūsu uzkoda ir gatava!

Kopējais pagatavošanas laiks – apmēram pusstunda.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.