Teju katram latvietim ir kāds sakopjams zemes stūrītis. Pat ja nav, ir iespēja doties pie radiem, draugiem, paziņām patalkot un pēc tam svinēt. Fizisks darbs rosina ēstgribu. Talkas diena pavasarī var būt arī grilēšanas sezonas atklāšana, turklāt ar vienu no klasiskajiem gardumiem - uz uguns ceptām desiņām.

Ceptas desiņas

  • 1,5 kg sardeļu, cīsiņu, cepamdesiņu
  • 50 g sinepju
  • 2 ēdamkarotes eļļas vai izsmidzināmās eļļas

Pirms cepšanas uz restēm vai iesmiem desiņas pārziež ar sinepēm un uzsmidzina mazliet eļļas. 

Desiņas cep uz lēnas uguns, lai tās nepārplīstu vai, gluži otrādi, jau pirms cepšanas slīpi iegriež ādiņu. 

Kad desiņas gatavas un no tām sāk tecēt sula, tās no restēm vai iesmiem noņem un liek, piemēram, uz apceptām maizes šķēlītēm.