Vitamīniem bagāts ēdiens, kas vienlīdz labi garšos gan pavasarī, gan karstā vasaras dienā.
Sastāvdaļas
- 300 g garo gurķu
- 2 gatavi avokado
- 2 selerijas kāti
- 1 baltais sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 15 g svaiga čili
- 2 laimi
- 15 g piparmētru
- 20 g bazilika
- 20 g kinzas
- 300 ml bezpiedevu jogurta
- 50 g brūnā cukura
- sāls
- olīveļļa
Pagatavošana
Gurķus nomizo, pārgriež, izņem sēkliņas un sakapā smalkāk. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo, sasmalcina. Selerijas kātus sīki sagriež, čili sakapā. Piparmētru un bazilika lapiņas rupji sakapā, to pašu dara ar kinzu, sakapājot arī kātus. Avokado nomizo un sagriež.
Visas sastāvdaļas (izņemot olīveļļu) liek blenderī, pielej jogurtu un sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
Atdzesē ledusskapī, pasniedzot pielej nedaudz olīveļļas.
Pasniedzot var uzbārstīt saulespuķu, redīsu, kāpostu vai citus dīgstus.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu