Iestājoties pavasarim, galdā aizvien biežāk gribas celt ēdienu dabas atdzimšanas košajās krāsās – turklāt tā, lai maltīte ne tikai priecētu acis, bet sniegtu enerģiju, kas apsīkusi garajos rudens un ziemas mēnešos. Lai izdodas iepriecināt sevi un savus mīļos ar košu un pavasarīgi klātu galdu, izmantojot receptes no žurnāla "Padoms Rokā" krājumiem!

Reklāma

Sastāvdaļas (4 personām)

600 g liellopa filejas vai šķiņķa, pāris burkānu, garšaugi un garšvielas gaļas pagatavošanai – pēc patikas, 4 lielas zilās plūmes, 3 šķēles ingvera saknes, čili pipars, 4 mazas vai 2 lielas bietes, 4 ķiploka daiviņas, 50 g sviesta, sāls

Pagatavošana

1. Gaļu apsāla un liek cepamtraukā, pievieno burkānus un garšaugus, pielej nedaudz ūdens, tad lēni sautē, kamēr gaļa gatava.

2. Cepešpannā ieklāj foliju. Bietes sagriež plānās šķēlēs un kārto pannā, uzliek sviesta piciņas un ķiploka daiviņas. 

Virsū uzklāj vēl vienu folijas loksni, lai lielāks karstums. Cep cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

3. Pagatavo svaigu plūmju čatniju – plūmes sakapā kubiņos, ingveru sīki sagriež, čili piparu sakapā. Visu kārtīgi samaisa, pieber mazliet sāls un atstāj uz stundu, lai savelkas.

4. Izcepto gaļu sagriež glītās šķēlēs, uzliek čatniju, pasniedz ar ceptām bietēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.