Šokolāde piestāv rīta kafijai, jo sniedz enerģijas lādiņu teju visai dienai. Turklāt katrs pats var būt savas šokolādes autors. Ja starp simtiem garšu grūti atrast savējo, atliek eksperimentēt un fantazēt. Iedvesmai - Florenciešu cepumi ar apelsīnu sukādēm.

Florenciešu cepumi

Sastāvdaļas

  • 125 g kviešu miltu
  • 200 g cukura
  • 200 g mandeļu skaidiņu
  • 125 g saldā krējuma
  • 125 g tumšās šokolādes
  • 100 g apelsīnu miziņu sukāžu
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

Mandeļu skaidiņas sajauc ar apelsīnu sukādēm, ko smalki sagriež, sviestu, saldo krējumu, cukuru un miltiem. Katlā uzvāra un atdzesē.

Ar 2 tējkarotēm no masas veido lodītes un liek uz ietaukotas plāts.

Cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūtes.

Gataviem cepumiem uzlej ūdens peldē izkausētu šokolādi. Atdzesē.

Izkausēta šokolāde.