Pērļu grūbas ir miežu graudi, kas tiek pulēti tiklāt, līdz to ārējais apvalks tiek norīvēts, asie gali nolīdzināti un tiek iegūtas mazas, baltas un pērlītēm līdzīgas grūbas. Pērļu grūbas, salīdzinot ar parastajām grūbām, ir daudz ātrāk pagatavojamas, turklāt ir daudz miltainākas, tādēļ labāk iederas gruboto.
Sastāvdaļas
- 200 g pērļu grūbu
- 100 g baraviku
- 100 g burkānu
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 40 g cietā siera
- 100 g saldā krējuma
- 1 timiāna zariņš
- malti melnie pipari
- sāls
- sviests cepšanai
Pagatavošana
Pērļu grūbas aplej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tās pusmīktas. No burkāna izspiež sulu un katliņā pievieno grūbām. Burkānu sula grūbām piešķirs dzeltenu nokrāsu un uzlabos garšu.
Baravikas sagriež un liek uz pannas sviestā cepties. Tad pievieno sakapātu sīpolu, ķiploku un timiānu, cep, līdz sēnes gatavas.
Pielej saldo krējumu, pieliek vārītās pērļu grūbas un pierīvē cieto sieru.
Ja vēlas, lai ēdiena garša ir bagātīgāka, var pievienot nedaudz trifeļu eļļas.