Nacionālajām virtuvēm raksturīgas vienkāršas uzkodas, kad mīklas plātnē tiek ietīts pildījums, pēc tam rullītis apcepts vai fritēts eļļā, vai arī rullīši ēsti tāpat – bez termiskās apstrādes. Ķīnieši gatavo 'springrolls' jeb dārzeņu rullīšus, dārzeņus, gaļu un citas pildījuma sastāvdaļas ietinot rīsu mīklas plātnē.

Reklāma

Dārzeņu rullīši, 4 porcijas

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas filejas
  • 1 gurķis
  • 1 mango
  • puse ledussalāta galviņas
  • 1 paciņa rīspapīra
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • 1 tējkarote sojas mērces
  • puslaima sula

Pagatavošana

No sojas mērces, sezama eļļas un laima sulas pagatavo marinādi, kurā iemarinē vistas fileju. Tad gaļu cep, līdz gatava, atdzesē un sagriež strēmelītēs.

Mango un gurķi nomizo un sagriež strēmelītēs. Ledussalātu saplūkā. 

Rīspapīru mērcē ūdenī, līdz kļūst mīksts. 

Tad uz tā kārto ledussalātus, vistas filejas, mango un gurķa strēmelītes, satin rullītī. 

Pārgriež uz pusēm un pasniedz ar saldskābo mango vai saldo čili mērci.