Ragū jeb sīki sagriezti dažāda veida gaļas, zivju, sēņu vai dārzeņu gabaliņi, kas sautēti tumīgā mērcē – pie mums ir atceļojis no izsmalcinātās franču virtuves. Tas būs sātīgsun vienkārša ēdiens ģimenes svētdienas pusdienām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopa gaļas
  • 500 g baklažānu
  • 500 g sviesta pupiņu
  • 1,5 cm (30 g) ingvera saknes
  • 1 čili pipariņš
  • 150 ml buljona
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
  • sāls, malti melnie pipari
  • kinza

Pagatavošana

Gaļu sagriež strēmelēs, baklažānus – kubiņos. Pupiņu pākstīm nogriež galus un pākstis sagriež 2–3 cm gabaliņos. Ingvera saknes gabaliņu sarīvē. No čili izņem sēklotni un smalki sagriež.

Dziļā pannā uzkarsē eļļu, vispirms apcep gaļu un ieliek bļodiņā. 

Tad pannā liek baklažānus, pupiņu pākstis, iemaisa ingveru un čili. Maisot cep 5 minūtes. 

Uzlej karstu buljonu, pieber citrona miziņu un uzvāra. Pielej sojas mērci, pieber sāli un piparus. Pievieno gaļu un visu uzvāra.

Gatavajam ragū uzber sasmalcinātu kinzu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.