Viens no klasiskajiem latviešu saldēdieniem, kuram Ziemassvētku noskaņai pievienots ne tikai kanēlis, bet arī krustnagliņas un smaržīgo piparu graudi. Bet putukrējumu šoreiz varam aizstāt ar liesu grieķu jogurtu un medu.
Sastāvdaļas
- 750 g rudzu rupjmaizes rīvmaizes
- 600 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes medus
- 25 g gaišo rozīņu
- 25 g kaltētu dzērveņu
- 25 g melno plūmju
- 25 g kaltētu aprikožu
- 70 g svaigu dzērveņu
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- 1 kanēļa standziņa
- 2 krustnagliņas
- 10 smaržīgo piparu graudi
- Pasniegšanai grieķu jogurts un medus
Pagatavošana
Melnās plūmes un aprikozes sasmalcina. No svaigām dzērvenēm izspiež sulu.
Ūdeni lej katlā un uzvāra, tad pievieno rozīnes, kaltētas dzērvenes, sagrieztas plūmes, aprikozes, citrona miziņu un medu.
Pēc 5 minūtēm pievieno rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu sulu, kanēļa standziņu, krustnagliņas un smaržīgo piparu graudus. Zupu vēl 10 minūtes karsē uz lēnas uguns, tad nogriež.
Grieķu jogurtam pievieno 2 ēdamkarotes medus un uzputo.
Deserta trauciņos lej maizes zupu un pievieno grieķu jogurtu ar medu.