Ātri pagatavojams ēdiens - gana eksotisks, gards un svaigs, turklāt pēc maltītes nav smaguma sajūtas pakrūtē. Vien jāielāgo, ka garneles nedrīkst pārcept, tad tās būs sausas.

Reklāma

Tīģergarneles filo mīklā, 3 porcijas

  • 800 g attīrītu tīģergarneļu
  • 3 filo mīklas loksnes
  • 1 laims
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sauja piparmētru
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • naža gals čili pulvera

Pagatavošana

Pagatavo marinādi: smalki sagriež ķiploku, pievieno čili, sezama eļļu un soju, pierīvē puslaima mizu un piespiež sulu. Sajauc marinādi un ļauj tai pastāvēt.

Garneles nosusina un iztaisno. Saskaita, cik ir garneļu, un sagriež tikpat daudz filo mīklas taisnstūrīšu. 

Filo mīklas taisnstūrīti noziež ar marinādi, liek piparmētras lapu un garneli. 

Sarullē un liek uz cepamās pannas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 5–8 minūtes.

Pasniedz ar dažādām mērcēm, svaigiem dārzeņiem vai augļiem.

Tīģergarneles.

Garneles var cept arī uz ietaukotas pannas vai vārīt eļļā. Nedrīkst pārcept, jo tad tās kļūs sausas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.