Redīss ir viens no pirmajiem dārzeņiem, kas spēj mazināt pavasara nogurumu un vitamīnu deficītu. Turkāt nekas nespēja aizstāt sviestmaizi ar pirmajiem pavasara redīsiņiem. Parasti - ripiņās sagrieztiem, lai gan ir iespējami vēl arī citi tikpat gardi varianti...

Redīsu maizītes

Sastāvdaļas

  • 1 svaiga bagete
  • 8 redīsi
  • 5 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
  • rupjais jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Redīsus sarīvē uz rupjas rīves un liek uz papīra dvieļa, kas uzsūks lieko šķidrumu. 

Rīvētos redīsus sajauc ar 4 ēdamkarotēm mīksta sviesta.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 oC. 

Sagriež bageti. Plānā kārtiņā uzsmērē sviestu un liek uz pannas, apcep, līdz maizīte zeltaini brūna. 

Redīsi.

Ļauj atdzist un uz maizītes smērē redīsu sviesta masu, uzkaisa rupjo sāli un uzber piparus.

Virs redīsu sviesta sarindo redīsu ripiņas! Ņamm!