Piektdien, 29. decembrī, Spīķeru koncertzālē festivālā "Eiropas Ziemassvētki", pavadot aizejošo gadu, skanēs aizraujoša un neparasta koncertprogramma "Vecgada saksofona un sitaminstrumentu eksotiskās dejas".

Programmā Astora Pjacollas, Žana Fransē, Neī Rozauro, Pētera Plakida, Emīla Dārziņa, Platona Buravicka, Diānas Gritānes un citu autoru skaņdarbi. Uz skatuves kāps panākumiem bagāti mūziķi – saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš.

Bet Torņakalna baznīcā šīs pašas dienas vakarā festivālu noslēgs Johana Sebastiāna Baha "Ziemassvētku oratorija", kas kļuvusi par neatņemamu Ziemassvētku laika tradīciju ne tikai Latvijā, bet arī daudzās Eiropas koncertzālēs un baznīcās. Diriģenta Kaspara Putniņa virknētie oratorijas fragmenti ļaus piedzīvot gan Kristus piedzimšanas stāstu, gan Johana Sebastiāna Baha mūzikas neatkārtojamo burvību. Koncertā piedalīsies soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, mecosoprāns Doroteja Bīnerte, basbaritons Rihards Millers, Latvijas Radio koris, kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un diriģents Kaspars Putniņš. Koncertā skanēs oratorijas 1., 5. un 6. kantāte.

Muzikāls ceļojums kopā ar LSO. Rīt, 28., kā arī 29. un 30. decembrī koncertzālē "Lielais dzintars" skanēs Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) Vecgada koncerts, kurā LSO galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā kopā ar operdziedātāju Marlēnu Keini un ukraiņu vijolnieku Dmitro Tkačenko atskaņos gan ugunīgu un dzirkstošu spāņu komponistu mūziku, gan spāniskas melodijas no franču komponistu Morisa Ravēla un Žorža Bizē zelta repertuāra. Dmitro Tkačenko ir viens no Ukrainas izcilākajiem solistiem, starptautiski atzīts vijolnieks, vairāku prestižu starptautisku konkursu laureāts.

Pamodināt sevī drosmi. Rīt,28. decembrī, "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvos muzikāla līdzdalības izrāde bērniem "Sapņu ķērāji", kuras radošā komanda režisora Roberta Daubura vadībā aicinās skatītājus pamodināt sevī drosmi. Tā paredzēta sākumskolas vecuma bērniem, kā arī viņu vecākiem un skolotājiem. "Mēs pavadām vienu trešdaļu no savas dzīves guļot. Tas ir maģisks process, kurā varam piedzīvot jebko, taču nevaram šos piedzīvojumus kontrolēt. Lai gan nevaldām pār saviem sapņiem, mēs varam izprast, kāpēc tos piedzīvojam," uzskata izrādes režisors.

Jaunais gads Baltajā namā. Šodien, 27., kā arī 28., 29., 30. decembrī un 2. janvārī Gadumijas koncerti Operā ieskandinās Jauno gadu ar spožākajām operešu melodijām, Vīnes valšiem un polkām Latvijas Nacionālās operas solistu Ilonas Bageles, Danas Bramanes, Ingas Šļubovskas-Kancēvičas, Jūlijas Vasiļjevas, Jāņa Apeiņa, Jura Ādamsona, Raimonda Bramaņa, Daiņa Kalnača un Rinalda Kandalinceva, LNO kora un orķestra izpildījumā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Programmā izskanēs Johana Štrausa, Franca Lehāra, Imres Kālmāna, Franca Supē un Žaka Ofenbaha mūzika.

Katrīnas Gupalo dziesmas. Piektdien, 29. decembrī, kultūras centrā "Berģi" un sestdien, 30. decembrī, Līgatnes kultūras centrā skanēs Katrīnas Gupalo Ziemassvētku koncerti "Sniegballīte", kuros līdzās populārām un iemīļotām dziesmām varēs klausīties arī pašas mākslinieces sacerētās dziesmas. Viņai pievienosies arī divi lieliski mūziķi – Edgars Vilcāns pie klavierēm un Armands Varslavāns ar ģitāru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.