Pavasaris ir īstais laiks gan dažādām organismu stiprinošām un attīrošām kūrēm, gan ļoti jaudīgu dabas velšu ievākšanai.

Kam paveicās, tas jau februārī/martā sadzēries kļavu sulas. Kā jau tas latviešiem tradicionāli, lielais vairums ik pavasari tecina bērzu sulas. Es daudz modernos padomos neklausos – ja manta ir, dzeru tik, cik organisms prasa. Neko nenormējot un neko neuzspiežot. Ja prasās, labi, var sarīkot arī mazu sulu gavēnīti.

Ja sulu ir daudz, būtu grēks tās nesataupīt vēlākam laikam. Ja ir iespējas – var saldēt. Nav jau gluži kā svaigas, bet daudz neatpaliek. Bet tradicionāli sulas tomēr raudzē. Kāda tad tā pareizākā recepte? Nu, tā, pēc kuras tev vislabāk garšo! Variāciju un kombināciju ir daudz – upeņu vai ķiršu zariņi, citronu miziņas vai šķēlītes, rozīnes, krustnagliņas, kardamons u. c. Vari pamēģināt arī citus citrusus – apelsīna miziņu, laimu vai kumkvatu. Citrusus gan labāk pērc ekobodēs, citādi sazin, ar ko tie migloti. Droši izvēlies kādu vienu garšu vai kombinē pēc patikas. Vasaras karstumā būs atspirdzinošs un veselīgs dzēriens.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.