Šīs zupas pamatā tradicionālo ir kūpināta menca, kā arī piens. Savukārt klāt pasniedz mundierī ceptus kartupelīšus un zaļā sviesta piciņu.

Reklāma
  • Sastāvdaļas
  • 1 porcija 

  • 150 g kūpinātas mencas

  • 1 sīpols

  • 200 ml piena

  • ar mizu vārīts kartupelis

  • tējkarote sviesta

  • ēdamkarote rapšu eļļas 

  • dilles

  • pipari, sāls


Katliņā ielej pienu un vāra ripiņās sagrieztus sīpolus, līdz tie mīksti. Pievieno kūpinātāas mencas gabaliņus, sāli, piparus un sīki sagrieztas dilles. Ar mizu vārītos kartupeļus sagriež rupjās daivās un apcep brūnus.


Zupu lej bļodā, pasniedz ar ceptiem kartupeļiem mundierī un zaļā sviesta piciņu. Dekorē ar zaļumiem.


Ātrā zivju zupa 


Ātrā zivju zupa.

Šis ir ātrais zivju zupas variants.

Apcep divus puravus, kartupeļus, burkānus. Puslitram ūdens pievieno apceptos dārzeņus. 

Zupa būs tumīgāka un ar pikantu skābumiņu, ja tai pievienos apceptu tomātu pastu (kādas 2 ēdamkarotes), ķiploka daiviņu, lauru lapu. 


Vāra 5 minūtes. Tad pievieno 300 gramu laša un pavāra vēl 5 minūtes. 


Gatavo zupu pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem, pievieno olīvas. 


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.