Katram ir sava mīļākā un pareizākā recepte, bet kādreiz var iedvesmoties arī no citiem makšķerniekiem. Piemēram, gatavojot zandartu Kaspars Dukaļskis iesaka sulīgumam pievienot tomātus, asumam čili, bet spinātus maigumam.

Reklāma

Zandarts ir ne tikai viena no gardākajām zivīm, bet arī ļoti veselīga. 100 gramos zandarta ir 79,59 kcal, 0,43 g tauku, nemaz nav ogļhidrātu, 18,66 g proteīnu, 0,09 g piesātināto tauku. Bet tas nav viss, zandarts satur A, B12, C, E un arī D vitamīnu, tāpat arī dzelzi, cinku, fosforu un kalciju.

Sastāvdaļas

  • Zandarts (sagriezts gabaliņos)
  • sāls, čili pipari
  • eļļa, mazliet sviesta
  • 1 iepakojums mazo ķiršu
  • tomātiņu
  • 200 g spinātu lapu
  • saldais krējums
  • parmezāna siers

Pagatavošana

Uz karstas pannas eļļā, kam pievienots nedaudz sviesta, ātri apcep zandarta gabalus tā, lai tie vidū vēl nebūtu īsti gatavi. Cepšanas laikā zivi mazliet pasāla. Kad zivs apcepta, to noliek uz šķīvja atpūsties.

Sagriež mazos ķiršu tomātiņus uz pusēm un tāpat liek cepties eļļā, kam pievienots mazliet sviesta. Pievieno pāksti sakapātu čili piparu un spinātu lapas, sāli pēc garšas. Kad tomāti ar čili un spinātiem labi apcepušies un kļuvuši mīksti, pannā liek atpakaļ zivs gabalus, pārlej ar saldo krējumu un sautē. Kad zivs gandrīz gatava, pārber ar rīvētu parmezāna sieru.

Zandarta vietā var izvēlēties lasi vai līdaku, taču līdakai jārēķinās ar asakām. Zivi var cept arī panējumā. Tomāti ēdienam piešķirs sulīgumu, čili – asumu, un spināti – maigumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.