Uz ugunskura gatavota zivju zupa, kurai piešauts klāt turpat upes vai ezera krastā atrasts mētras zariņš - no tādām pusdienām neatteiksies pat citkārt zivis noraidoši ēdēji.

Reklāma

Asaru zupa ar upesmētru

Sastāvdaļas

  • asari
  • burkāni
  • kartupeļi
  • 1 vidējs sīpols
  • saišķītis diļļu
  • upesmētras zariņi
  • sāls, pipari, universālā garšviela
Asaru zupas sastāvdaļas.

Pagatavošana

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sīpolu un izķidātus asarus. Uzvāra un noputo. Uz lēnas uguns vāra, līdz zivis gandrīz gatavas.

Zivis izņem no katla, buljonam pievieno sagrieztus burkānus un kartupeļus, sāli, piparus un universālo garšvielu. Vāra, līdz kartupeļi un burkāni mīksti.

Liek atpakaļ zivis, pieliek dažus upesmētras zariņus, ko visbiežāk var atrast turpat upes vai ezera krastā.

Zupai pievieno smalki sakapātas dilles un pasniedz karstu.

Ēdot zupu, mētras garša nebūs jūtama, taču tā dos lielisku pēcgaršu. 

Plūcot mētras zupai, tās var savākt arī garšīgai tējai. Mētras var izmantot gan svaigas, gan kaltētas.

Uz ugunskura gatavotam ēdienam cita garša.

Padoms

Asari būtu jātīra pēc iespējas ātrāk kopš noķeršanas – tad to zvīņas atdalās salīdzinoši viegli. 

Ja gadījumā zivis nedaudz apžūst,tad  zvīņas vislabāk nodīrāt kopā ar ādu. 

Zivju zupai domātajiem asariem galvas mierīgi var atstāt, tikai jāizņem žaunas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.