Ābolu biezenis ir ātri pagatavojams, labi uzglabājas ledusskapī un to var ēst gan ar pankūkām, pievienot jogurtam vai uzlikt uz svietsmaizes..Visgardākā masa iznāk no senajām šķirnēm - 'Serinkas’ vai ‘Antonovkas’.
Nomazgātus ābolus pārgriež uz pusēm vai četrās daļās. Izgriež tikai ziedu kurvīša paliekas augšpusē, kātiņus un krītot sasistās vietas. Lai masa būtu sevišķi garda, āboliem serdes atstāj.
Cep, kamēr mīksti, un izdzen caur sietu. Jau pirms cepšanas var pārkaisīt ar kanēli.
Gatavo biezeni var ēst kā saldēdienu tūlīt, vārīt kā ievārījumu (sevišķi labs kopā ar brūklenēm un dzērvenēm) vai likt saldētavā.
Arī tāpat – bez papildu apstrādes – ābolu masa vismaz mēnesi glabāsies ledusskapī. To var ēst ar pankūkām, pievienot jogurtam.
Glabājot ledusskapī, cukuru ābolu biezenim pievieno minimāli vai neliek nemaz.