Nekādu atrunu, ka negribas dārzeņus! Tie ir tik svaigi, kraukšķīgi, sulīgi. Atliek tikai meklēt variantus, kā tos dažādi pagatavot. Protams, priekšroka svaigajiem! Glīti sapilda un ēd. Bet cepti krāsnī vai sautēti katlā ar dažādām mērcītēm, dārzeņi jau ir goda vietā kā pamatēdiens.

Reklāma

Atveram ledusskapi un meklējam tajā. Ja mājās ir viena paprika vai kabacis, rīsi un tunča kārbiņa, siera gabaliņš, pusizēsta krējuma vai tomātu biezeņa burka, tad būsi paēdis. Improvizācija rada brīnumus.

Pildīšanai piemēroti:

  • paprika
  • tomāti
  • kabači
  • baklažāni
  • gurķi
  • ķirbji
  • patisoni
  • kolrābji
  • kāļi
  • bietes
  • kartupeļi
  • sīpoli
Pildījums.

Pildīšanai noderēs:

  • mīkstums, kas izgrebts no dārzeņa, ko paredzēts pildīt (atbrīvojot no sēklām)
  • graudaugi (rīsi, kuskuss, grūbas, griķi, lēcas, pasta)
  • gaļa (malta, sīki sakapāta, konservi)
  • sēnes
  • siers (feta, brinza, cietais siers pārkaisīšanai)

Pildīta paprika

Pildīta paprika.

Sastāvdaļas

  • 3 lielas paprikas
  • 2 tomāti
  • 250 g konservēta tunča savā sulā
  • 100 g rīvēta siera
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • kaperi
  • zaļumi: lociņi, dilles u.c.
  • sāls

Pagatavošana

Paprikas pārgriež, izgriež sēklotni. Tomātus sagriež gabaliņos. Tunci notecina un pievieno tomātiem. Pieliek tomātu pastu, kaperus, sagrieztus zaļumus, pusi rīvētā siera un samaisa.

Paprikas pusītes liek uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs, un ieliek līdz 180 oC sakarsētā cepeškrāsnī uz 5–7 minūtēm apcept. 

Ar karoti paprikā liek pildījumu, uzkaisa sieru un liek vēlreiz krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm, līdz siers izkusis.

Mazās paprikas ar sieru

Pildītas mazās paprikas.

Sastāvdaļas

  • 10 mazo papriku
  • 2 mocarellas bumbas
  • 5 kaltēti tomāti eļļā
  • 3 ķiploka daiviņas
  • olīveļļa
  • rukola
  • sāls, piparu maisījums

Pagatavošana

Dažādu krāsu minipaprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni (var atstāt nesagrieztas). Liek bļodā, uzslaka olīveļļu, uzber sāli un samaisa.

Ķiplokus izspiež caur ķiplokspiedi, saplucina sieru, sīki sagriež kaltētos tomātus. Cepešpannā liek paprikas pusītes. Tajās ieliek kripatiņu ķiploku, sieru, virsū kaltēto tomātu gabaliņus, pārkaisa piparus. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 15–20 minūtes.

Pirms pasniegšanas uzber rukolu.

Paprika.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.