Pankūku mīklai pievieno nedaudz kakao pulvera, un garša ir pavisam cita, bet pati izskatās brūna, kā tikko atgriezusies no sauļošanās tūres.
Sastāvdaļas
- 100 g kviešu miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 ola
- 300 ml piena
- Saulespuķu eļļa
- 1 šokolādes medus batoniņš
- 75 g sviesta
- 75 g zeltainā pūdercukura
- 1 apelsīna miziņa
- 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas
Pagatavošana
1. Elektriskā putotāja traukā iesijā miltus, kakao pulveri, pievieno pienu, olu un visu puto, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Mīklu lej krūzē ar snīpi. Uzkarsē 23 cm diametra nepiedegošu pannu. Karstajā pannā lej 100 ml mīklas, groza pannu, lai mīkla pilnībā un vienmērīgi nosedz pamatni.
2. Pankūku cep 1–2 minūtes, līdz tā ir zeltaina, tad to apgriež un cep no otras puses. Gatavo pankūku uzslidina uz šķīvja un turpina cept vēl 3 pankūkas. Starp gatavajām pankūkām klāj cepamo papīru.
Katras pankūkas centrā liek sadrupinātu šokolādes medus batoniņu.
3. Pankūku saloka uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm, līdz veidojas trīsstūris.
4. Pannā uzkarsē sviestu un cukuru, kad cukurs ir izkusis, pievieno apelsīna miziņu un sulu un ieslidina salocīto pankūku. Pankūku silda 3 minūtes. Apelsīna sulā izmirkušo pankūku liek uz šķīvja un pasniedz.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.