Aukstā laikā sasilda, siltā – atspirdzina. Tāds ir šis krēmīgais ķirbis, pasniegts siltā vai aukstā veidā.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 600 g ķirbja mīkstuma
- Sāls
- 1 mazs sīpols
- Diļļu buntīte
- Puse baltās paprikas pāksts
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 100 ml skābā krējuma
Pagatavošana
- Ķirbim izņem sēklas un nomizo. Ķirbi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pārkaisa ar sāli un noliek malā uz 20 minūtēm, lai atsulojas. Sulu nospiež ar rokām.
- Sasmalcina sīpolu un dilles.
- Lielā katlā uzkarsē sviestu, iesijā miltus un karsē maisot, līdz tie apbrūnē. Pievieno sasmalcināto sīpolu un sautē. Katlu noņem no uguns. Pievieno paprikas pulveri un sasmalcinātas dilles. Pielej nedaudz ūdens, tad pievieno ķirbi un paprikas pāksti, kas attīrīta no sēklām.
- Katlu liek atpakaļ uz uguns un karsē.
- Pēc 15 minūtēm, kad dārzeņi ir pusgatavi, pievieno baltvīna etiķi. Turpina sautēt, līdz dārzeņi ir pilnīgi gatavi, tomēr ķirbji nav pilnībā izjukuši, tajos ir daži gabaliņi. Pievieno un iemaisa skābo krējumu un vēlreiz visu izkarsē. Etiķis pasargā ķirbi no pilnīgas izjukšanas. Ja pievieno skābo krējumu, tad etiķi var pievienot nedaudz vairāk. Karstā laikā krēmīgo ķirbi pasniedz atdzesētu. Tas ir atspirdzinošs.