Tradicionāli Itālijā gnočus gatavo no kartupeļiem, bet tikpat gardi tie sanāk no ķirbjiem. Dakšiņas zaru iespiedumi gnočus dara interesantākus, tie nelīdzinās tikai mazām klimpiņām, bet iespiedumu praktiskā nozīme – lai tajos ietilptu pēc iespējas vairāk mērcītes, ar kuru tos pasniedz.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbja mīkstuma
  • 200 g kartupeļu
  • 140 g kviešu miltu
  • 160 g Parmas siera vai saišķis pētersīļu
  • 75 g sviesta
  • 1 maza ola
  • Rīvēts muskatrieksts
  • Malts kanēlis
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Ķirbim iztīra sēklas, nomizo un sagriež gabalos. Sagriezto ķirbi izber uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 180 ºC sakarsētā cepeškrāsnī. Ķirbi no virsas pārsedz ar foliju, lai nesadeg. Izcepto ķirbi izberž caur sietu vai sablendē.
  2. Kartupeļus novāra, nolej ūdeni un saspaida vai sablendē.
  3. Kartupeļu un ķirbja biezeņus sajauc, piesijā miltus, pierīvē sieru, pievieno maltās garšvielas un visu sajauc. Pievieno viegli sakultu olu un sajauc viendabīgā masā.
  4. Galda virsu nokaisa ar miltiem. No masas saveļ desiņu 1, 5 cm diametrā un to sagriež 2 cm garumā. Katru gabaliņu saplacina ar dakšiņu, lai paliek zaru iespiedumi.
  5. Ūdeni uzvāra, pieber sāli, saber gnočus un vāra uz lēnas uguns, līdz tie uzpeld (apmēram 5–6 minūtes).
  6. Gatavos gnočus izņem ar šūmkaroti, notecina un liek sasildītos zupas šķīvjos. Gnočus pārlej ar kausētu sviestu un pārkaisa ar smalki sarīvētu Parmas sieru vai sasmalcinātiem pētersīļiem (vai abiem).

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.