Paprika tomātos ar bagātīgu ķiploku piedevu vienmēr ir novērtēta uzkoda.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1,5 kg saldās paprikas
- 1 kg tomātu
- 1 ķiploka galviņa
- 100 g cukura
- 2–3 ēdamkarotes sāls
- ½ glāzes baltvīna etiķa
- ½ glāzes eļļas 1.
Pagatavošana
Papriku sagriež 4–6 garenās daļās un izņem sēklas. Tad katru gareno daļu sagriež 2–3 daļās.
Tomātus blanšē, noņem miziņas un sablendē. Tomātu masu lej katlā un vāra uz nelielas liesmas. Pievieno sāli, cukuru, eļļu, sagriezto papriku un vāra vēl 20 minūtes.
Pielej etiķi, pievieno sasmalcinātos ķiplokus un vāra vēl 5–10 minūtes.
Verdošus paprikas salātus pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Burkas sasedz ar segām un atstāj, lai lēnām atdziest. Salātus uzglabā vēsā un sausā vietā.