Sātīgi salāti, kur īpaši labi iederas selerijas un redīsiņu kraukšķīgums.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg jauno kartupeļu
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 neliels saišķītis redīsu
  • 3 seleriju kāti
  • 1 vidējs sīpols
  • 4 olas

Mērcei:

  • 125 ml majonēzes
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1 neliels saišķītis pētersīļu
  • sāls

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo vai noberž miziņu, lielākos pārgriež uz pusēm un izvāra mīkstus. Olas cieti novāra un sīki sakapā. Majonēzi samaisa ar krējumu, etiķi, sinepēm un sīki sagrieztiem pētersīļiem. Pieber sāli. 

Redīsus, selerijas kātus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu sīki sasmalcina.

Kartupeļus ieber prāvā traukā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, uzlej mērci un visu samaisa. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.