No parastajām aličas plūmēm var pagatavot gardu mērci.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 2 kg dzelteno plūmju jeb aliču

  • 100 g ķiploku

  • 200 g paprikas

  • 100 g pētersīļu lapiņu
  • 100 g diļļu zaļumu

  • Sāls

  • 1 ēdamkarote cukura

  • Svaigi malti melnie pipari


Pagatavošana

Plūmes noskalo, ber katlā, pielej nedaudz ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz mīkstas. Plūmes izberž caur sietu. Paprikai izņem sēklas, ķiploku daiviņas notīra. Papriku un ķiplokus sasmalcina. Zaļumus smalki sasmalcina.


Visus produktus liek katlā, pievieno sāli, cukuru un pavairāk maltus melnos piparus, visu ik pa brīdim pamaisot, uz lēnas uguns vāra 10–15 minūtes.


Karstu plūmju mērci pilda nelielās sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsā un sausā vietā.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.