Kabacis ir ideāls savienojumā ar dažādiem dārzeņiem, ziemas krājumos tas pieņems stiprāko sastāvdaļu garšu. Iedvesmai - kabacīšu un paprikas salāti.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 kg kabaču
- 6 lieli sīpoli
- 5 paprikas
- 200 g tomātu pastas (noteikti neizmanto mērci!)
- 1 glāze augu eļļas
- 1 glāze cukura
- 0,5 glāzes 9% etiķa
- 2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
Sastāvdaļas, izņemot dārzeņus, liek katlā un uzvāra. Pieber mazos kubiciņos sagrieztu kabaci un vāra 10 minūtes.
Pieliek smalki sagrieztu papriku, kam izņemta sēklotne, un vāra 10 minūtes. Visbeidzot liek katlā smalki sagrieztus sīpolus un visu vāra vēl 10 minūtes.
Bet nav lielas atšķirības, ja visus sagrieztos dārzeņus uzreiz ieber katlā un vāra pusstundu.