Kabacis ir viens no populārākajiem dārzeņiem. Ja tas ir mājās, cilvēks būs paēdis - kabacītis ir labs gan sacepts, gan pildīts ar malto gaļu, gan arī kopā ar dažādiem dārzeņiem lečo variantā.
Sastāvdaļas
- 3 kg kabaču
- 1,5 kg tomātu
- 500 g burkānu
- 500 g paprikas
- 2–3 ķiploka galviņas
- 200 ml rafinētas saulespuķu eļļas
- 100 ml 9% etiķa
- 100 g cukura
- 2,5 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes malta čili
Pagatavošana
Visus dārzeņus (izņemot ķiplokus) nomazgā, nosusina un samaļ gaļasmašīnā. Pievieno sāli, cukuru, piparus, eļļu un vāra 35–40 minūtes. Pieber ķiplokspiedē sasmalcinātus ķiplokus un pavāra vēl 5 minūtes.
Pielej etiķi, samaisa, pagaida, lai uzvirst, un tad katlu noceļ no uguns. Karstu masu pilda burkās, uzliek vāciņus un ļauj lēnām atdzist.
Ar blenderi dārzeņus nevajadzētu smalcināt, jo būs putra, labāk ir smalki sagriezt.
Puslitra burciņas lečo vienam cilvēkam pusdienās vajadzētu pietikt. Ēd ar maizi, kartupeļiem, pastu, rīsiem.