Klasiskais itāļu deserts, kas izdodas vienmēr un ir lielisks gardums pie kafijas vai tējas tases. Šoreiz - ar 'Amaretto' liķieri un ķiršiem

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g stipras kafijas
  • 4 ēdamkarotes liķiera (Amaretto)
  • 75–100 g cepumu (Dāmu pirkstiņi)
  • 3 olu dzeltenumi
  • 125 g baltā smalkā cukura
  • 300 g ķiršu
  • 250 g maskarpones siera
  • 250 g biezpiena (0,5%)
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • kakao pārkaisīšanai

Pagatavošana

Kafiju sajauc ar liķieri. Tajā ātri iemērc cepumus un kārto traukā.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Bļodiņā olu dzeltenumus samaisa ar cukuru un bļodu liek ūdens peldē (katlā ar karstu ūdeni). Nepārtraukti maisot, karsē, līdz izveidojas biezs krēms. Tad noņem no uguns.

Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Tos nosusina papīra dvielī un iemaisa olu krēmā.

Maskarpones sieru un biezpienu sablendē ar vaniļas cukuru un pusi no masas uzklāj cepumiem. 

Nākamajā kārtā liek olu krēmu ar ķiršiem un atlikušo maskarpones un biezpiena masu. Pārkaisa ar kakao.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.