Kabači ir universāli - tie ir ideāla pamatsastāvdaļa dažādiem lečo, stiprajiem un arī saldajiem ievārījumiem. Ziemas krājumos kabacis pieņem stiprāko dārzeņu garšu un smaržu.
Asie kabači
Sastāvdaļas
- 2 kg kabaču
- 1 kg tomātu
- 500 g sarkanās paprikas
- 500 g ābolu vai plūmju (aliču)
- 100 g ķiploku
- 100 g čili (ja tie ļoti asi, pievieno pēc savas gaumes)
- saišķis kinzas
- 200 ml augu eļļas
- 3 ēdamkarotes 9% etiķa
- 100 g cukura
- 50 g sāls
Pagatavošana
Kabačus nomizo un sagriež kubiciņos. Čili, papriku, tomātus, ābolus sagriež tā, lai vieglāk sablendēt.
Ja tos visus maļ gaļasmašīnā, salātiem būs mazliet rupjāka konsistence.
Sasmalcina nedaudz zaļumu un ķiploku.
Sablendētos dārzeņus liek katlā, pieber kabačus, sāli, cukuru, pielej eļļu un vāra 30 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pievieno zaļumus, ķiplokus un etiķi. Turpina vārīt vēl 10 minūtes.
Gatavo virumu lej izkarsētās burkās, aizvalcē un atdzesē, apgrieztas otrādi un pārsegtas, lai ilgāk turas siltums.
Šim asajam ievārījumam ir divas versijas: vienu porciju gatavo, pievienojot ābolus, otru – ar plūmēm (noteikti izņem kauliņus).