Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu. Sīrupam var pievienot arī karstvīna garšvielu maisījumu.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg bumbieru
- 1 citrons
- 500 ml ūdens
- 300 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 kanēļa standziņa
Pagatavošana
Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu.
Bumbierus nomizo, izņem serdi un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.
Izņem citronu. Pilda rūpīgi izmazgātās burkās, aizvāko. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, burciņas jāpasterizē.