Čatnijs ir salskābs biezenis, kuru gatavo no dārzeņiem un augļiem, bagātīgi pievienojot grašvielas un kaltētus augļus. Jāvāra uz lēnas uguns un ilgstoši, turklāt bieži apmaisot, lai nepiedegtu. Lai čatnija garša atraisītos visā krāšņumā, tas vismaz mēnesi jānobriedina, novietojot burciņas sausā, vēsā vietā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg brūkleņu
  • 500 g ābolu
  • 500 g sarkano sīpolu
  • 100 ml olīveļļas
  • 500 g brūnā cukura
  • 200 ml balzametiķa
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 čili pipars
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Brūklenes 2–3 stundas mērcē aukstā ūdenī, lai mazinātu rūgtumu Sīpolus smalki sagriež, apcep eļļā, pievieno brūklenes un nomizotus, gabaliņos sagrieztus ābolus un vāra, līdz āboli izjukuši. 

Pieber cukuru, smalki sagrieztu čili, etiķi, sāli pēc garšas, maltus melnos piparus, kanēli un vāra, līdz čatnijs pamatīgi sabiezē.

Lej burkās un aizvāko. Glabā vēsumā.

Brūklenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.