Lietainais periods briedinājis bagātīgu ābolu ražu par spīti aukstajam pavasarim. Kā apēst šo dabas dāvanu, lai prieks visām garšas kārpiņām? Iedvesmai - ceptu ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu. Šo ievārījumu var sasaldēt un ēst kā saldējumu!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg skābās šķirnes ābolu, 
  • 1 kg cukura (vai pēc garšas, var lietot arī citus cukura veidus, ievārījuma cukuru vai "Slaido"), 
  • nedaudz brūkleņu pēc izvēles, 
  • 100 ml vai pēc garšas iebiezinātā piena ar cukuru, 
  • malts kanēlis pēc izvēles

Pagatavošana

Ābolus noskalo, saliek dziļā cepeškrāsns pannā. Ja vēlas, var pannā pievienot nedaudz brūkleņu, tad ievārījums būs rozā.

Ābolus liek cepeškrāsnī un 180 °C cep 30–40 minūtes vai kamēr āboli sāk plīst un ir izcepušies mīksti un putaini.

Vēl karstus ābolus izberž caur sietu, atdalot mizas un sēklas.

Ābolu masu liek katlā, pievieno iebiezināto pienu ar cukuru, izmaisa, pēc garšas pievieno cukuru, uzvāra, uzmanoties no ievārījuma burbuļošanas – labāk vārīt nelielā karstumā, visu laiku maisot.

Ja vēlas, pēc garšas var piejaukt nedaudz malta kanēļa.

Nosmeļ putas, ja tādas radušās. Nekavējoties uzmanīgi lej ievārījumu burkās, tām stingri uzskrūvē iepriekš nomazgātus un novārītus vāciņus.

Burkas saliek ar vākiem uz leju un notur tā 10 minūtes, pēc tam apgriež un atdzesē. Uzglabā vēsā, tumšā vietā, pēc atvēršanas uzglabā ledusskapī.

Āboli.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.