Garda recepte rudens velšu laikam. Turklāt svaigās pupiņas var aizstāt ar konservētām vai saldētām, savukārt gaileņu vietā var ņemt baravikas vai arī šampinjonus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g gaileņu
  • 400 g pākšu pupiņu
  • 2 paprikas
  • 2 ēdamakrotes olīveļļas

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • paprikas pulveris
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

Paprikām izņem sēklotni, sagriež plānās strēmelēs. Pupiņām nogriež galus, sagriež mazākos gabalos. Notīra sēnes, lielākās sagriež.

Pannā sakarsētā eļļā vispirms apcep sēnes, lai iztvaiko liekais šķidrums. Pievieno sagrieztās pupiņas un papriku un maisot cep līdz gatavībai.

Gatavo mērci – sajauc eļļu, etiķi, pievieno saspiestu ķiploku, paprikas pulveri, sāli un piparus.

Pannas saturu liek bļodā. Siltajiem salātiem uzlej mērci.

Gailenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.