Garda recepte rudens velšu laikam. Turklāt svaigās pupiņas var aizstāt ar konservētām vai saldētām, savukārt gaileņu vietā var ņemt baravikas vai arī šampinjonus.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 400 g gaileņu
- 400 g pākšu pupiņu
- 2 paprikas
- 2 ēdamakrotes olīveļļas
Mērcei:
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1 ķiploka daiviņa
- paprikas pulveris
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Paprikām izņem sēklotni, sagriež plānās strēmelēs. Pupiņām nogriež galus, sagriež mazākos gabalos. Notīra sēnes, lielākās sagriež.
Pannā sakarsētā eļļā vispirms apcep sēnes, lai iztvaiko liekais šķidrums. Pievieno sagrieztās pupiņas un papriku un maisot cep līdz gatavībai.
Gatavo mērci – sajauc eļļu, etiķi, pievieno saspiestu ķiploku, paprikas pulveri, sāli un piparus.
Pannas saturu liek bļodā. Siltajiem salātiem uzlej mērci.