Skaists un garšām ļoti piesātināts rudens laika ievārījums. Parasti šo ievārījumu pasniedz pie putnu gaļas un medījuma kā salātus.


Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg brūkleņu

  • 700 g ābolu

  • 700 g bumbieru

  • 700 g plūmju

  • 1–1,5 kg cukura
'
  • 200 ml ūdens


Brūklenes 2–3 stundas mērcē aukstā ūdenī, lai mazinātu rūgtumu. Karstā cukura sīrupā liek brūklenes un lēni vāra. 

Kad ogas nedaudz iecukurojušās, pieber nomizotus, šķēlēs sagrieztus bumbierus, ābolus un pašās beigās plūmes, kam izņemti kauliņi. 

Ievārījumu vāra vēl 5 minūtes, tad karstu lej sterilās burkās un aizvāko.


Āboli un bumbieri.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.