Ķiploks ēdienam piešķir aromātu, paspilgtina garšu un palielina uzturvērtību. Ķiplokus ēd gan svaigus, gan ceptus un vārītus, tie ir neiztrūkstoša daudzu marināžu sastāvdaļa, jo nodrošina produktu labāku uzglabāšanos.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 150 g ķiploku
- 1 sarkanā paprika
- 50 g olīvu bez kauliņiem
- 3 glāzes gaļas buljona
- olīveļļa
- nedaudz pētersīļu
- 1 čili
- sāls, pipari
Pagatavošana
Ķiplokus nomizo, daiviņas pārgriež uz pusēm. Iztīrītu papriku sagriež gabaliņos, olīvas – ripiņās, čili sasmalcina.
Katliņā uzkarsē eļļu, vispirms nedaudz apcep ķiplokus, tad pievieno papriku, olīvas un čili, cep dažas minūtes.
Pārlej ar buljonu, uzvāra un turpina lēni vārīt vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas iemaisa sāli un piparus.
Pasniedzot zupu, šķīvī liek apgrauzdētu maizes šķēli, pārlej virumu un pārkaisa sakapātus pētersīļus.