Pērļu grūbas ir miežu graudi, kas tiek pulēti tiklāt, līdz to ārējais apvalks tiek norīvēts, asie gali nolīdzināti un tiek iegūtas mazas, baltas un pērlītēm līdzīgas grūbas. Pērļu grūbas, salīdzinot ar parastajām grūbām, ir daudz ātrāk pagatavojamas, turklāt ir daudz miltainākas, tādēļ labāk iederas gruboto.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g pērļu grūbu
  • 100 g baraviku
  • 100 g burkānu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 40 g cietā siera
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 timiāna zariņš
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • sviests cepšanai

Pagatavošana

Pērļu grūbas aplej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tās pusmīktas. No burkāna izspiež sulu un katliņā pievieno grūbām. Burkānu sula grūbām piešķirs dzeltenu nokrāsu un uzlabos garšu.

Baravikas sagriež un liek uz pannas sviestā cepties. Tad pievieno sakapātu sīpolu, ķiploku un timiānu, cep, līdz sēnes gatavas. 

Pielej saldo krējumu, pieliek vārītās pērļu grūbas un pierīvē cieto sieru. 

Ja vēlas, lai ēdiena garša ir bagātīgāka, var pievienot nedaudz trifeļu eļļas.

Trifeļu sēņu eļļa – ar spēcīgu, specifisku aromātu, kas piešķir ēdienam aristokrātisku un piesātinātu niansi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.