Savdabīgu garšu ķirbju pīrāgam piešķir lazdu riekstu, kanēļa un krustnagliņu klātbūtne. Vērts pamēģināt!

Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 2/3 glāzes kviešu miltu
  • 1 šķipsna sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 6 ēdamkarotes atdzesēta sviesta
  • 1 1/2 ēdamkarote ledusauksta
  • ūdens

Pildījumam

  • 1/2 glāze lazdu riekstu
  • 1/4 glāzes brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 2 olas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 glāze nesaldināta ķirbju biezeņa
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2/3 glāzes brūnā cukura
  • 1 nažgals malta kanēļa
  • 1 nažgals maltu krustnagliņu
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 glāze bieza saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Mīklai miksera traukā ieber miltus, sāli un cukuru, samaisa. Pievieno sasmalcinātu atdzesētu sviestu un ledusaukstu ūdeni, sakuļ ar mikseri. Mīklai tikko jāturas kopā. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz 4 stundām vai nakti ieliek ledusskapī.
  2. Atdzesēto mīklu izveltnē, liek 20 cm diametra un 5 cm dziļā cepamajā formā. Ar dakšiņu sadursta pamatni. Mīklai pārklāj pāri foliju, saber svaram pelēkos zirņus. Cepamo formu ar mīklu liek līdz 210 °C sakarsētā cepeškrāsnī un mīklas pamatni cep 10 minūtes. Tad formu izņem no cepeškrāsns un noņem foliju ar zirņiem.
  3. Pildījumam sasmalcina lazdu riekstus. Sajauc lazdu riekstus, 1/4 glāzi brūnā cukura un sviestu. Masu ar dakšiņu vienmērīgi izlīdzina pa mīklas virsmu un liek līdz 210 °C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm cepties.
  4. Olas, olas dzeltenumu, ķirbju biezeni, miltus, cukuru, garšvielas, sāli un krējumu samaisa masā. Cepamo formu ar mīklas pamatni izņem no cepeškrāsns, uzlej ķirbja pildījumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī, samazinot temperatūru līdz 160 °C. Pīrāgu cep 45 minūtes. 
  5. Ķirbju un lazdu riekstu pīrāgu var pasniegt ar nesaldinātu saputotu saldo krējumu.
  6. Pīrāgu dažas dienas var turēt ledusskapī, 15 minūtes pirms pasniegšanas to izņem no ledusskapja.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.