Sakņu piena zupai ir īstena bērnības garša. Plēve? Kādas muļķības! Zeltaina sviesta actiņa un klāt - ķilavmaize!
Reklāma
Sakņu piena zupa
Sastāvdaļas
- 1 l ūdens
- 1 l piena
- 800 g dārzeņu (kartupeļi, burkāni, kāļi, ziedkāposti, brokoļi, kāposti, zirnīši)
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls
Notīrītus dārzeņus pakāpeniski liek vārīties karstā sālsūdenī – pirmos liek cietākos: burkānus, kartupeļus, kāļus, pēc tam mīkstākos, kas ātrāk izvārīsies.
Kad dārzeņi mīksti, pielej pienu un uzvāra.
Pasniedzot karstā zupā ieliek sviestu. Garšos kopā ar ķilavmaizīti.