Dārza un meža labumi jūliju padara par gada garšu mēnesi. Kad ikdienas vitamīnu deva svaigā ogu un augļu veidā ir apēsta, var pievērsties arī to pārvēršanai gardos ēdienos, piemēram, vieglā un gaisīgā desertā no ērkšķogām.

Iesaka ēdienu pazinēja, LU lektore, recepšu grāmatu autore Lolita Šelvaha

Pagatavošana

1. Katlā ieber notīrītas ērkšķogas, pielej ūdeni, sviestu un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes, līdz ogas mīkstas.

2. Ogas sakuļ ar koka karoti, līdz iegūst viendabīgu masu. Cukuru pieber pēc garšas. Maisījumu atdzesē.

3. Masu iecilā putukrējumā. Krēmu ieliek glāzēs un atdzesē ledusskapī 30 minūtes. Grezno ar sarīvētu šokolādi.