AS "Latvijas Mediji", viens no lielākajiem periodikas un grāmatu izdevējiem Latvijā, paplašinot savu darbību, iegādājies divus grāmatu un kancelejas preču tirdzniecības uzņēmumus - SIA "Latvijas Grāmata" un SIA "Globuss A", kas patērētājiem plašāk pazīstami ar grāmatnīcu tīklu "Globuss", kurš pašlaik apvieno 11 grāmatnīcas dažādās Latvijas pilsētās.

Šis ir nākamais solis, lai paplašinātu uzņēmuma "Latvijas Mediji" piedāvāto pakalpojumu klāstu un nodrošinātu pilna cikla izdevējdarbību, kas ietver grāmatu izdošanu, to vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību gan grāmatnīcās, gan arī interneta veikalā. Uzņēmumi "Latvijas Grāmata" un "Globuss A" ir ar spēcīgām tradīcijām un darbojas Latvijas tirgū jau teju 30 gadus. Pēc iegādes tiks saglabātas esošās komercsabiedrības juridiskās formas - sabiedrības ar ierobežotu atbildību, esošie uzņēmumu nosaukumi un grāmatnīcu zīmols "Globuss".

Guntars Kļavinskis, AS "Latvijas Mediji" valdes priekšsēdētājs.

AS "Latvijas Mediji" valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis: "Tā kā uzņēmuma struktūrvienība - grāmatu izdevniecība - pēdējos gados ir veiksmīgi attīstījusies, kļūstot par otro lielāko izdevniecību Latvijā pēc kopējā grāmatu un brošūru skaita un tirāžas, ieejot grāmatu un kancelejas preču vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tirgū, esam gatavi stiprināt esošo izdevniecības kapacitāti un paplašināt uzņēmuma piedāvāto pakalpojumu portfeli, nodrošinot klientiem vienas pieturas servisu."

"Izdevniecība "Latvijas Mediji" kā vienu no darbības prioritātēm arvien ir izvirzījusi spēju sajust savu grāmatu lasītāju - uzminēt tā vajadzības, piedāvāt atbildes uz jautājumiem, kas vēl tikai tiks uzdoti, un arī ļaut atpūsties no ikdienas, lasot kvalitatīvu izklaidējošo literatūru. Mēs esam izdevējs visai ģimenei. Šai stīgai jāturpinās arī grāmatnīcās, kas jau tagad ir draudzīgas ģimenēm, jo grāmatnīcās "Globuss", kas atrodas tik dažādās Latvijas pilsētās, kaut ko sev var atrast gan pavisam mazie lasītāji, gan pusaudži, kam patīk lasīt oriģinālvalodās, gan latviešu literatūras mīļi. 

Mēs ticam, ka būsim saviem lasītājiem vēl solīti tuvāk. Un tā ieguvēji būs visi," 

uzsver SIA "Latvijas grāmata" un "Globuss A" valdes locekle Evija Veide.

Uzņēmums "Latvijas Mediji", kas dibināts 1991. gadā, ir viens no pieredzes bagātākajiem periodikas un grāmatu izdevējiem Latvijā. Uzņēmuma devīze "Latviski par svarīgo Latvijai" ir kā pamats plašajam izdevumu klāstam, kas tiek piedāvāts lasītājiem. Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēstures un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, kalendārus un bērnu grāmatas. Akciju sabiedrībā "Latvijas Mediji" ietilpst arī reģionālā radiostacija "Kurzemes Radio" un filmu studija "Dauka".