Lietuvas zaļās enerģētikas kompānija "Ignitis renewables" šogad piešķirs 30 tūkstošus eiro atbalstu enerģētikas nozares maģistra grāda studentu stipendijām – lai veicinātu enerģētikas jomas uzņēmējdarbībai stratēģiski svarīgu studiju virzienu pievilcību un popularitāti Latvijā.

Papildus stipendijām uzņēmums Latvijas studentiem piedāvās arī īpašu programmu "#EnergySmartSTART", kura jau otro gadu veiksmīgi tiek īstenota Lietuvā un ir paredzēta ne tikai studentiem, bet arī visiem citiem, kas interesējas par enerģētikas nozari un ar to saistītām tēmām.

"Attīstot zaļās enerģijas ražošanu, mēs palielinām enerģētisko reģiona neatkarību un veicinām atjaunojamo resursu izmantošanu. Taču, lai to nodrošinātu, ir nepieciešamas kompetences, kuru šobrīd trūkst ne tikai Lietuvā vai Latvijā, bet visā Eiropā. 

Tādēļ aicinām jauniešus izvēlēties studēt enerģētiku un tādējādi pievienoties arī klimata pārmaiņu izraisīto problēmu risināšanā un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā," 

savā uzrunā vēja enerģētikas konferencē Rīgā norādīja "Ignitis renewables" personāla vadītāja Božena Petikonis-Šabaniene. Vairāk informācijas par "Ignitis" atbalstu stipendijām var atrast vietnē "energysmartstart.lv".

Programma "#EnergySmartSTART" ir paredzēta skolēniem, studentiem un visiem pārējiem, kas interesējas par enerģētiku. Šai programmai pievienojušies enerģētikas uzņēmumi īsteno dažādas iniciatīvas, organizē ekskursijas skolēniem, tikšanās ar speciālistiem, dibina stipendijas studentiem, iepazīstina ar karjeras iespējām enerģētikas jomā.

"Ignitis renewables" šobrīd Lietuvā pārvalda četrus vēja ģeneratoru parkus, vēl divi parki darbojas Polijā un Igaunijā, tiek attīstīti jauni vēja elektrostaciju projekti Latvijā, Lietuvā un Polijā.