Brokastis ir nozīmīga ēdienreize, kurā ieteicams ēst olbaltumvielas un ogļhidrātus: pankūkas, pilngraudu maizi, kādu zivtiņu vai arī, protams, putru,
Sastāvdaļas 1 porcijai
- 70 ml piena
- 40 ml ūdens
- 25 g rīsu pārslu
- 35 g ķirbja
- 30 g ābolu
- 2 tējkarotes brūnā cukura
- 1 tējkarote olīveļļas
- sāls
Pagatavošana
Katliņā ieber sagrieztu ķirbi, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.
Kad ķirbis 3 minūtes vārījies, pielej pienu, pieber cukuru un rīsu pārslas.
Turpina vārīt. Tikmēr sarīvē ābolu.
Kad pārslas gatavas, pievieno sarīvēto ābolu, pielej nedaudz olīveļļas un samaisa. Pasniedzot pievieno valriekstus.