Kāpostu lapās satītie gurķi ir interesanta dārzeņu uzkoda.
Ieteicams izmantot litra burkas, kurās vieglāk salikt kāpostu lapās ietītos gurķus.
Sastāvdaļas
- Gurķi
- Neliela kāposta lapas
Pārliešanai
- 1 litrs ūdens
- 50 g sāls
- 50 g cukura
- 300 ml ābolu sulas
1. Nelielus gurķus aplej ar vedošu ūdeni, patur 5 minūtes un atdzesē aukstā ūdenī.
2. Kāposta lapas novāra un atdzesē. Katru gurķi rūpīgi ietin kāposta lapā. Kāposta lapā ietītos gurķus blīvi kārto burkās.
3. Marinādei katliņā pievieno ūdeni, sāli, cukuru, ābolu sulu un uzvāra.
Karstu marinādi pārlej burkā saliktajiem ietītajiem gurķiem. Marinādei ļauj ievilkties 5 minūtes, tad noliešanu un pārliešanu atkārto.
Trešo reizi marinādi uzvāra, pārlej pāri un burku aizvāko. Aizvākotās burkas apgriež otrādi un atdzesē. Burkas uzglabā pagrabā.