Vienā katlā var likt kabaci, ķirbi, ja ir, arī patisonu. Skābumam pievieno ābolu, asumam – etiķi. Šis pikantais piedevu ievārījums lieliski aizstās kečupu dažādu gaļas ēdienu gatavošanā un pasniegšanā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 vidēji lieli kabači
  • 600 g ķirbja mīkstuma
  • 2 lieli skābie āboli
  • 300–350 g brūnā cukura
  • 300 ml baltvīna vai
  • ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote
  • sasmalcinātas ingvera
  • saknes
  • 1 citrona miziņa
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

  1. Kabačus nomizo, tiem izņem sēklas. Sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. 
  3. Sarīvētos kabačus, ķirbi un ābolus liek lielā katlā un aplej ar ūdeni. Katlu liek uz straujas uguns un uzvāra. Visam pārlej etiķi, pārkaisa cukuru, pievieno citrona miziņu un sarīvētu ingvera sakni. Saturu samaisa un uzkarsē. Visu vāra aptuveni 45 minūtes. Ja nepieciešams, tad vārīšanas laikā nosmeļ putas.
  4. Vēl karstu pikanto ievārījumu sapilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.
  5. Pikanto ievārījumu uzglabā sausā un vēsā vietā. To pasniedz ar gaļas ēdieniem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.