Zeltainais piens Indijā tiek lietots kā dziedinošs, sildošs un nomierinošs dzēriens, kur galvenā sastāvdaļa ir kurkuma.

Reklāma

Kāpēc zelta piens ir labs?  Tas mazina iekaisumu, novērš šūnu bojājumu, uzlabo smadzeņu darbību, stiprina imunitāti, stabilizē cukura vielmaiņu, palīdz gremošanai, ir vērtīgs sirds slimību profilaksei, kā arī vienkārši uzlabo garastāvokli .

Sastāvdaļas

  • 30 g kurkumas pulvera
  • 3–5 g kanēļa
  • 1–2 g ingvera pulvera
  • 2 g maltu piparu
  • 30 g gī sviesta vai kokosriekstu eļļas
  • 200 ml augu dzēriena – mandeļu, sojas, auzu, rīsu vai cits piens

Recepti iespējams papildināt ar kardamonu, safrānu, čili vai citām garšvielām. Kā arī gatavojot var pievienot nedaudz medus vai cita saldinātāja.


Pagatavošana

Garšvielu maisījums

Uz pannas izkausē sviestu vai eļļu, liek tajā visas maltās garšvielas un kārtīgi izkarsē, maisot apmēram 1–2 min. Atdzesē, liek trauciņā. Slēgtā trauciņā var uzglabāt 3 mēnešus.

Dzēriena pagatavošana


1. Lej katliņā šķidrumu (augu dzērienu vai pienu), uzkarsē un pievieno 1–12 g garšvielu maisījuma. Vēl pakarsē aptuveni 30 sekundes. Gatavs!

2. Malko lēni, pa malciņam, ar baudu! Izjūti, kā siltums ieplūst tavā ķermenī!



Uzturvērtība: OB-1; T-19; OH-6; kcal-187

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.